Novi Sad
26.02.2015.
17:53 > 18:08
Karlovačka gimnazija prekršila je zakon izbacivanjem učenice Hane F. zbog čega je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost tražio smenu uprave te škole.
  • 06.03.2015 22:30
    zanimljivo kako mnogo branilaca skole
    A jos zanimljivije da niko nije prokomentarisao nesto na komentar od ranije vesti:
    "Karleusi je bilo dozvoljeno da snima spot u Karlovackoj gimnaziji..."

    To je cinjenica kao planina koja na zalost vasu pokopava odmah skolu i TO kakva god ta ucenica bila...

    Ako je to istina jos je tad trebala biti zatvorena ta gimnizaja i to razglaseno po celoj Srbiji za primer.
    I jos svima odgovornima za tu dozvolu zabraniti rad u prosveti.
  • Peca

    02.03.2015 16:43
    Sesir profesora Vujica
    Mi profesori pominjacemo se jedino po nestaslucima ucenika, ako nameravate da se upisete u spomenar, direktorka je promasila temu.
  • Komšijin komša

    02.03.2015 16:17
    @Komša
    A ti si sve vreme dežuran u hodnicima gimnazije i njuškaš kako ko smrdi ili miriše, dok prolazi?
    Eto, i ja stalno osećam smrad nekakvog izmeta dok čitam neke od komentara...
  • profesorka

    01.03.2015 11:04
    Sta hocete da postignete
    ... ovim nastupom?Nije mi jasno sta ova devojcica zeli da postigne ovim inacenjem.Posle svega sto je uradila najbolje bi joj bilo da ode u drugu skolu i tamo da nastavi skolovanje.Posle toliko uvreda i ucena na racun profesora , ko moze vise da pozeli da je icemu nauci i da se bavi njenim obrazovanjem?
  • Agent 008

    27.02.2015 22:57
    Nameravam da...
    ... upišem dete u Karlovačku, ali ću malo da pljujem po njoj. Gospođo, ako nameravate da upišete dete, a do kraja teksta uspete da iznesete gomilu uvreda i lažnih tvrdnji (čak i tu da je gimnazija dobila dvojku od ekterne inspekcije), vi sami sebi skačete u stomak jer vam je cilj ruženje, a ne upis deteta. Gimnazija je, za vašu informaciju, dobila trojku (a maksimum je četiri). Inače, najbolja škola u Srbiji je dobila dvojku, što samo dokazuje validnost eksterne kontrole.
  • @Jelena@Goran

    27.02.2015 19:50
    @ostali
    Veoma pažljivo pratim ovu priču, jer imam dete koje bi da upiše ovu gimnaziju. I uošte mi se ne sviđa šta se tu dešava. Skrećem vam pažnju na vest od juče, da je direktorica alarmirala (čitaj: potegla veze) da malu ne prime ni u jednu gimnaziju u gradu (što je sama izjavila), iako su roditelji pokušali da je prebace u drugu školu. Eto vam odgovor zašto nisu. E, to je već patologija direktorice. A možemo postaviti i pitanje zašto su se baš ona i ovi prefesori našli na udaru, a ne neki drugi? Očigledno je bilo materijala, a svi znamo kako istina boli. Nakon izjave da je zvala direktore drugih škola da je ne prime, treba da dobije otkaz momentalno, da ne ulazim u priču o nepoštovanju procedure za izbacivanje iz škole. Pri tom, uopšte ne branim devojčicu, ne polemišem o visini kazne, samo navodim činjenice. Dalje, ova elitna gimnazija je dobila 2 na eksternoj evaluaciji, pitam se ko je odgovoran i na koji način, za srozavanje ugleda ove gimnazije? Sigurna sam da to nije Hana ili učenici ove škole, nego oni koju ovde rade i rukovode.
  • @VOX POPULI - ZAKON JE JEDNAK

    27.02.2015 12:16
    Naravno, u skolu idu -- deca. Lepo si to zakljucio. Svaka cast na visprenosti. Ah da,..., i predvidjene kazne su za decu. Ovaj deo si propustio. PS Ne deri se.
  • 27.02.2015 11:55
    @ZOMBI - SALJIVDZIJE
    Ti decaci su u godinama kad traze sebi i kad im licnost jos nije formirana. Oni su sada neodlucni i zbunjeni, treba da izberu za koji ce klub navijati. Sa druge srane, baba sa tim godinama iskustva treba da razume njihovu salu, pa cak i kad malo predje u nestasluk. Pa necemo valjda da gusimo individualnost kod dece i namecemo im nasa merila.
  • 27.02.2015 11:33
    .....
    Možete li molim vas da zabranite komentare na vesti u kojima se radi o maloletnom detetu? Unapred je već žalim , jer će se nadavati para na psihoterapije.
  • Ajde...

    27.02.2015 11:16
    @Arhivator
    Po istoj logici i dete zasluzuje da bude izbaceno zbog bahatosti i nedomisljatosti, jer mu nije palo na pamet da uvredljive sadrzaje postuje na anonimnom profilu...
  • ZOMBI

    27.02.2015 10:53
    SALJIVDZIJE
    Neki dan prolazim ulicom i grupa decaka -11-12 god., najstrasnije psuje i dere se na staricu koja stoji i posmatra ih. Salila se decurlija neko ce reci (ipak su to samo deca)Zgadilo mi se !! Znate li roditelji sta vam deca rade dok gledate Pink ili ste na Fejsu. Ili sto je jos gore kada saznate onda za to nisu vasi andjeli krivi vec ONI DRUGI, nagovorili ih ili "ta baba je stvarno dosadna" , jer uvek su nekako Vasa deca u pravu ili nisu kriva. Sada je najverovatnije ipak kriv ili direktor ili profesor jer su decija prava ugrozena, a kada pojedina "zlatna deca" porastu videcemo ko ce biti ugrozen
  • KOmša

    27.02.2015 09:14
    videli smo slike
    Moje dete ide u Karlovačku gimnaziju. Sve fotke koje su "dizajnirane" su oslonjene na realnost i istinu... i svi znaju da direktorka voli vinjak... i da se oseti hodnikom dah vinjaka kada ona prolazi... i svi znaju za "lizanje minerala", i da je nastavnik gestom pokazao "koliki mu je"...
    Da se ovako nešto dogodilo u nekim drugim školama inspekcije bi neveliko istraživale stanje.
  • goranS

    27.02.2015 08:15
    Puna podrška kolektivu gimnazije na čelu sa hrabrom direktorkom. Za dete je najbolje da promeni školu i da se dozove pameti, ovako to bi bila njena pirova pobeda i ona bi je samo uputila na pogrešan put. Mislim da bi i njeni roditelji i staratelji za dobro ove devojčice treba da je izmeste u novu sredinu radi resocijalizacije. Možete zamisliti kakav bi autoritet imali zaposleni Karlovačke gimnazije da dete ostane četiri godine, a tek je prva. O transparentnosti, Jankovićima i ostalim "zaštitinicima" bolje je ne pričati i ne davati im na značaju. Oni su promoteri svog tog nasilja pod plaštom demokratije, sputavanjem ljudskih prava, slobode medija....
  • 27.02.2015 08:09
    Napad Marija Spasića otklanja svaku sumnju u ispravnost odluke uprave gimnazije. Malu treba uputiti na vanredno školovanje, pa nek svoje roditelje kači po društvenim mrežama.
  • iju

    27.02.2015 06:36
    iju
    "Postavlja se pitanje zbog čega profesori nisu zaslužili poštovanje svojih učenika. Da li su učenici možda sporne "uvrede" napravili na osnovu situacija koje su zaticali u školi, na časovima ili proslavama škole"
    Fascinira me gospodin Spasic, svojim licnim zakljuccima, nagadjanjima i spekulacijama! Sramota je da komentarise i nagadja neko ko ocigledno nije ni dana proveo u K. gimnaziji i razgovarao sa profesorima!
  • zbogom pameti

    27.02.2015 06:35
    ljudi moji sve je otislo dodjavola...a drustvene mreze su nas vec pokopale u zemlju...toga je bilo i bice..i u moje vreme kada nije bilo racunara...neki vid sale bunta i protesta...sta da ocekujete od dece kada se ti isti prosvetni radnici a i svi ostali na fb pojavljuju sa golisavim slikama, u kupacim kostimim...gde je tu granica...ne znam da li je u ovom konkretnom slucaju tako...
  • VOX POPULI

    27.02.2015 06:28
    ZAKON JE JEDNAK ZA SVE

    Dragi stranacki prijatelji sa svih strana POBRKALI STE LONCICE OPASNO u zelji da branite boje svojih stranaka !

    1. DIREKTORICA JE POSTUPILA VAN ZAKONA I NIJE ISPOSTOVALA ZAKONSKE MERE KOJE SE NALAZU TE ZAKONSKI TREBA I DA ODGOVARA A NE DA JE BRANE

    2. HANA JE DETE, ZABOGA

    Svi svoje porodice cuvate, zar ne , i svoju decu? Treba samo da pomislite sta bi bilo da je vase dete u pitanju?!!!!! Mislite da mozete da znate sta ce vasem detetu pasti na pamet kad je u skoli ili sa drustvom? Glupost.
  • 27.02.2015 05:47
    hmmmmm
    Deci mocnika,politicara i njihovom krugu prijatelja je sve dozvoljeno,bukvalno sve mogu u srbistanu.Pa cak i da smenjuju direktore skola...
  • Jelena

    27.02.2015 03:52
    Smesno
    Sasvim se slazem sa time da je kazna za devojcuru adekvatna i da je to sto je radila, bahato, neukusno, nevaspitano i nedopustivo. Kada se autoritet omalovazava i vredja, treba da se trpe posledice. Ali, ovde vise nije rec o tome da li je ona dobila vecu kaznu nego sto zasluzuje, da li je to izivljavanje profesore ili ne, da li je zakonski ovo ili ono. Dragi moji, citajte izmedju redova: ovde je rec o prikazivanju nadmoci. Tacnije, mogli su roditelji malo nevaspitano derle da prebace u drugu skolu i ucine i njoj i svima drugima uslugu, ali nisu, zasto? Pa, zato sto ne mogu da dozvole, zbog sopstvene sujete, kompleksa da njih neko ''ponizava''. Po tome koliko su vaspitali cerku, jasno je da se njome ni malo ne bave. Nije njima bitna sudbina njihove cerke toliko koliko im je bitno da pokazu koliko su uticajni, da se sa njima ne moze zafrkavati i da ce biti onako kako oni zamisle. Ogavno!
  • ja pa ja

    26.02.2015 22:34
    kao bivsi djak....
    ... ove gimnazije, da je moje dete ovako nesto uradilo, prvo bi mene bilo sramota, a onda bih sama ispisala dete iz te skole jer je ne zasluzuje. Zna se sta je gimnazija i to jos Kalovacka... Na kraju, profesori nikad nisu bili protiv sale, ali protiv prostakluka se treba boriti.
    Hana treba da razmisli sta znaci postovanje, sta znaci profesor cak i u slucaju da je omrazeni. Postovanje prema odredjenim ljudima mora uvek da postoji.
    I mi smo imali sale, svaka je bila ispracena sa osmehom svih profesora. Treba u svemu imati meru.
  • ST

    26.02.2015 22:25
    Prosveta...
    ...u gradu,a i sire,je PUKLA kao bas...Deca su bahata,bezobrazna,medjutim,ovi sto ih stite,su najobicnije gnjide...
  • vidra

    26.02.2015 22:21
    nista neobicno
    Srbija i dalje ide svojim omiljenim putem - unistavanjem i nipodastavanjem onog sto je vredno i velicanjem trivijalnog, bahatog i primitivnog. Ovo je samo logican nastavak svega sto se u poslednjih 25+ godina desava. Njima ugled i dostojanstvo radnika u vrhunskoj gimnaziji nista ne znaci. Histerija bahate klinke je daleko vaznija od toga. Eto vam Stanije i Cece i slicnog olosa i polusveta. To je srbija danas a sutra ce biti jos gora. Ucrvljali se dabogda!
  • Arhivator

    26.02.2015 21:48
    Da je nisu izbacili iz škole, već da su je kaznili ukorom ili nešto slično, montaže bi videlo par desetina ljudi. Ovako ih je videla cela Srbija (a i šire).
    Ovo je samo dokaz da kompletno nastavničko veće (a pogotovo direktorka) nema dva grama mozga i da im je na pameti jedino iživljavanje nad detetom i osveta.

    Postoji nešto što se zove "Strajsend efekat". Ovo je školski primer toga.
    http://sh.wikipedia.org/wiki/Strajsend_efekat
  • 26.02.2015 21:30
    Meni samo jedna stvar nije jasna. Ako su profesori te skole takvi kakvima ih je devojcica predstavila zasto zeli da se nastavi skolovati u takvoj skoli sa takvim kadrom? Ja ne bih htela...
    Kao bivsi karlovacki djak dobro znam kakvi su profesori u toj skoli i da je tu uvek vladao prijateljski odnos sa profesorima. Imali smo i mi nase sale na njihov racun,za koje su oni znali i tome se i sami smejali jer su znali da nikada nije bio cilj da ih uvredimo vec da se i zabavimo u skoli i na neki nacin zblizimo.

    Ovo sto je devojcica uradila nije nikakva zabava vec je za cilj imala vredjanje i kazna mozda jeste preostra,ali skola je vaspitno obrazovna ustanova,a u njenom vaspitanju neko nije dobro odradio posao jer da jeste ove price ne bi ni bilo.
  • Marko Mrav

    26.02.2015 21:20
    Zamislite ovo...
    Neverovatno je kako su nevladine organizacije spremne da stanu u odbranu kreativne Hane F. i da traže njen povratak u školu, a da nisu ni na trenutak razmislile šta to znači.
    Hajde zaštitnici Hane da zamislite ovo. Recimo, zaposli se u vašoj nevladinoj organizaciji nova radnica i nakon par meseci postavi na Instagram fotomontaže o svima iz okolnih kanclarija: direktor je alkoholičar, jedan radnik voli da praktikuje analni seks sa drugim radnicima na bini, treći radnik je obdaren penisom konjskih proporcija, a za vas napiše da nemate j****o pojma šta radite... Direktor otpusti radnicu, a onda neko dođe i kaže: ne, ta radnica će još četiri godine raditi u vašoj organizaciji i četiri godine će da vam se ceri u lice "Vi ste svi kreteničine, ali mi ništa ne možete. Jel' znate vi ko su meni tata, mama i mamin švaler?"

    E, pa sad, drage demokrate i zaštitnici kreativnih sloboda, kako biste se vi osećali da vas neko tera da sa takvom osobom radite sledeće četiri godine? Kako bi se vaša deca, roditelji, momci/devojke osećali kada vide vašu sliku u takvoj fotomontaži? Nije se Hana F. šalila. Hana F. je vređala na najružniji način, a sada hoće da nastavi da se ruga i da vređa svojim prisustvom u školi. Meni se čini nenormalnim da za tako nešto dobija podršku.
  • Dr. Marks bez Engelsa

    26.02.2015 21:05
    I treba je smeniti!
    I ne samo nju nego kompletnu upravu Karlovacke gimnazije. Video sam sporne fotografije na Blicu i na njima ne vidim nista toliko uvredljivo. Uprava i nastavnicko vece Karlovacke gimnazije su se spustili na nivo dece koja samo gledaju kako ce da vrate istom merom i to sa kamatama. Ok, dete je pogresilo i treba da bude kaznjena, ali izbacivanje iz skole za mene je overkill. Ono sto su oni ucinili isto je kao kada bi policajac na sred ulice i u po bela dana ispalio coveku metak u glavu jer mu je ovaj opsovao mater. Jednom su prekrsili zakon kad su to dete izbacili, drugi put kada su odbili da je vrate u skolu, a sad ga ponovo krse time sto tom detetu uskracuju pravo na obrazovanje. Smatram da zbog svega ovoga treba da reaguju i pravosudni organi. Sto neko gore rece, ako su se vec nasli uvredjeni trebali su pravdu potraziti privatno na sudu, a ne da se detetu ovako kolektivno svete. Takodje mi nije jasno zasto i ostali ucenici, koji su ucestvovali u objavljivanju spornih fotografija, nisu kaznjeni kao ona. Pisano je da je u tome ucestvovalo njih petoro a kola su se samo na njoj slomila. Ostali su samo po ukor razrednog staresine dobili! Toliko o uticaju njenih roditelja!
  • 26.02.2015 20:45
    Kakvo drustvo, lakse je smeniti direktorku i nastavni kadar umesto propisno kazniti neku gedzinu popisusu.
  • 26.02.2015 20:27
    NVO, politicari,..., sve je to iz istog obora izaslo. Inace lik, i na prvi pogled, uliva poverenje.
  • 26.02.2015 20:21
    micko
    mala je zasluzila kaznu bez daljneg. za nju je bolje da se ispise i predje u neku drugu skolu, preveliki teret si je natovarila na ledja ovako mlada i citav zivot ce biti obiljezena.
    da budemo realni ni karlovacka gimnazija ni ostale skole nisu vise ono sto su bile, ni mnoge osnovne skole u gradu nisu na nivou na kojem su prije bile,os nikola tesla je prije bila pojam a sad tavori po svim pitanjima od nastavnog kadra pa nadalje, svetozar markovic, jozef atila itd
    treba sve protresti i izbaciti nastavnike koji ne zadovoljavaju kriterije, a takvih je mnogo
  • 26.02.2015 20:19
    Samo bahato
    Hana, vreme je da "crtas" transparentne!
  • 26.02.2015 20:16
    Bila sam ucenica Karlovacke gimnazije, a danas sam i sama prosvetni radnik, doduse ne u toj skoli. Zgrozena sam sto se moja voljena gimnazija vec nedeljama povlaci po vestima zbog odurnih bljuvotina jednog razmazenog deteta i njenih ocito obesnih roditelja. Sloboda govora je jedno, a vredjanje i klevete nesto sasvim drugo. Da ne govorimo o tome sto bi kazna za ovu ucenicu bila veoma ostra da je to uradila drugim ucenicima (sve je vise internet nasilja medju mladima, i ono se vrlo ozbiljno shvata u skolama). Ali u Srbiji je sezona lova na nastavnike otvorena odavno. Umesto da su roditelji ovog deteta gledali da je prebace u drugu skolu i dobro se zamislili kako da dopru do nje, oni su se uprli da joj dokazu da se bahatost i bezobrazluk isplate. Ta ce do cetvrte godine tuci profesore na hodniku.
  • Jovo

    26.02.2015 19:59
    Где су људска и професионална права запослених!? Пуна подршка наставном кадру и директорици заа оно мало што је остало од достојнаства просветних радника.
  • Perica

    26.02.2015 19:57
    Rugaj se, samo se rugaj...
    Hana F. je na neverovatno vulgaran način izvređala više od desetak nastavnika Karlovačke gimnazije (vidite slike na Blicu). Transparentnost želi da se ona vrati u školu, pa da se do mature neprestano ruga nastavnicima: nja-nja-nja vi ste kreteni, ali mi vi ne možete ništa? Pa kakvu će to atmosferu da stvori u učionici? Ne pričam samo o nastavnicima, nego i o drugim učenicima. Znači sasvim je u redu vulgarno izrugivati nastavnike? U Haninu intimu se ne sme dirati (otac je zatečen), a se tuđom intimom se može prostačiti. Zar nisu i ti nastavnici nečija deca, nečiji roditelji i partneri? Njima svima valjda treba da je simpatično kako je Hana kreativno upotrebila Photoshop? Sunce mamino. Kuku nama sa ovakvim nevladnim organizacijama...
  • berolina

    26.02.2015 19:44
    razmazeni "roditelji"
    teraju svoje postkomunisticke PRIVILEGIJE preko "majusnog-nemocnog detenceta", koje se slucajno igralo GIMNAZIJE!
    malo "gimnazijsko" dete nije krivo za karikature svega, sto nije iz njene KASTE...to su ti posebni GENI i to se MORA IZIVLJAVATI i DOKAZIVATI, da si jaci, superiorniji od ostalih KOMADA...

    sad ce kojekakvi ministri i ministarke iz prestonice, da SREDJUJU Karlovacku gimnaziju, da uzimaju "genecke podatke" profesora, da odlucuju o podobnosti, da ... i sve zbog "lepog topa" i kreativne maste LEPO VASPITANE GIMNAZIJALKE...fui,fui,fui

    w.
  • Beka

    26.02.2015 19:26
    Privatno
    Ok, jeste, uvredila je ljude i za to treba da snosi posledice, treba joj mozda zapretiti ili pak otici na sud, ali PRIVATNO! Nema tu skola sta da se mesa, Hana treba da nastavi pohadjanje skole i da joj se pruzi prilika da sa svojim vrsnjacima stice nezamenjiva srednjoskolska iskustva. Strasno je to sto smo spojili skolu i privatnost. Ukoliko neki profa zeli da je tuzi za uvredi i povredu, nek tuzi Hanu, a samim tim i roditelje, ali izacivanje iz skole zbog necijeg stava i misljenja??? Zapitajte se, zbog cega je ona imala "muda" da tako nesto izbaci na socijalne mreze? Imala je sigurno razlog. Direktorica je koliko znam dobila fotosopiran vinjak, pretpostavljam da su je djaci ili zatekli u nekoj obliznjoj kafani ili pak je dosla u skolu sa mirisljavom notom alkohola.... Deca su ipak ogledalo naseg drustva i najjasnije i najnekulturnije i najiskrenije ce ti reci sta se desava samo sto smo mi ipak svi ponosni i sad kao pravimo se fini.
  • Alex

    26.02.2015 19:25
    Selektivno dušebrižništvo
    Gospodin Spasić deluje kao veoma iskusan prosvetni radnik, a njegove reči sigurno su utemeljene na dugogodišnjem pedagoškom radu i decenijskom iskustvu, kao i intimnom poznavanju zakonodavstva. Bua-ha-ha... Kako je moguće da neko ko verovatno nijednom u životu nije morao da drži čaš u učionici sa 30 učenika u državi Srbiji uzima sebi za pravo da paušalno donosi sudove o tome što je u redu i odjednom precizno tumači zakone o školstvu? Ni po Zakonu o budžetskom sistemu javni dug države ne sme da bude preko 45% BDP-a, a ne vidim da g. Spasić optužuje sadašnjeg i bivšeg premijera da neprestano krše zakon jer je dug u januaru dostigao 70,9% BDP-a. Važnija je Hana i odbrana prava na vulgarne fotomontaže.

    Hajde da sekretarica gospodina Spasića objavi na Instagramu fotomontaže gde je on u seksualnom odnosu sa svojim kolegom, gde se hvali svojom obdarenošću i gde se tvrdi da on j****o nema pojma šta radi (sve Hanini fotošopovani radovi o nastavnicima). Pretpostavljam da će reći da je sve to nevina šala?

    Hana je urušila temlje poštovanja prema nastavnicima i izvrgla ih ruglu na izrazito vulgaran način. Znači nastavnički kolektiv bi trebalo je vrati na nastavu, pa da se ona svaki dan sledeće četiri godine u lice smeje nastavnicima kako može da ih vređa kako god hoće? Obrazovanje počiva na obostranom poštovanju nastavnika u učenika, a srednja škola nije obavezena. Neka takva savršena ide negde drugde gde će nastavnici poštovati njenu originalnost, ali kanda je tako dobru, kreativnu i šaljivu nijedna škola neće...

    Inače, šta je tačno Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost? Jednokancelarijski dušebrižnički NGO? Pozabavite se važnijim stvarima, NGO gospodo, a Hanu i Karlovačku gimanaziju obradite nakon toga...
  • Karlovcan...

    26.02.2015 19:23
    Nista novo!
    Uvek je bilo tih tatini i mamini djaka iz N.Sada koji su se bahto ponasali, i sta sad trebali bi zbog trakvog ponasanja da izbacimo pola Gimnazije.
  • Mila

    26.02.2015 19:20
    Karlovacki djaci
    Ovo je sve preraslo u medijsku hajku i dizanje preterane prasine. Bezveze. Sokica bi trebala da ostane direktorka jer dobro vodi skolu, sto i pokazuje podrska kolektiva, Hana bolje da ode iz te sredine, nije pametno da ostane tu jer nema podrsku klinaca, a te profesore treba da gleda jos tri godine, a iz ovog treba izvuci pouku da nikom vise ne padne na pamet da se tako sali na racun profesora.
  • Shimmy

    26.02.2015 19:16
    Istinska pravda.
    Jedino mi je zao sto se ovako nesto ne bi dogodilo da je upitanju dete obicnog smrtnika, vec bi bilo "pojeo vuk magarca"! Zakoni i pravilnici su tu da se postuju. Ako smatrate da to dete treba izbaciti, izmenite pravilnik, pa ako to uradi ponovo, onda moze.
  • zderavko

    26.02.2015 19:10
    Tišina, a sad malo ona!!
    Eto, sad vi tražite smenu direktora. Ok, smenite, ali nek se dete ne vraća u školu. Ne može i jare i pare. Šou program...kokam kokice i nameštam se da pratim dešavanja buduća.
  • 26.02.2015 19:10
    Ako, i treba. Ima profesora na birou koliko želite. Jedu sa državnih jasli, mogli bi da malo rade ono za šta su plaćeni. Neophodno je pretresti škole i otpustiti nesposobnjakoviće koji samo o plati misle. Vreme je da se i oni malo plaše. Dosta su se iživljavali nad učenicima. Nisam zaiteresovana strana, da ne bude zabune.
  • -

    26.02.2015 18:50
    -
    roditelji doticne ucenice pokazuju svoju moc.

    umesto da im se oduzme dete posto se na par mesta nehoticno navelo da je dete zanemareno a roditelji razvedeni


    drugi mediji su pokazali sporne slike.
  • 26.02.2015 18:46
    Ovde je nešto
    pobrkano.Fotografije sa komentarima o nastavnom kadru i direktorki gimnazije koje je učenica postavila na Fejsu ili već gde,koliko sam video nisu šala već uvredljivog karaktera i kao takve i nekulturne.Dakle šta je sa ljudskim pravima zaposlenih u Karlovačkoj gimnaziji, da nema niko prava da ih javno vređa pravdajući to slobodom mišljenja ili šalom.Neki Savet za monitoring je sebi dao za pravo da ocenjuje da ponašanje učenice nije zaslužilo sankciju već da sankciju treba da dobiju profesori koji su vređani i ismejavani na društvenim mrežama.U stvari treba roditelji tog deteta da budu malo prozvani na koji način su vaspitali svoje dete a ne da se kažnjavaju profesori i škola što ne žele da trpe vređanje nevaspitane tinejdžerke.U ovoj državi je sve naopako postavljeno.Na kraju krajeva ako je direktorka i sklona alkoholu to je pitanje za nadležne prosvetne institucije.Roditelji te devojke su mogli da ukažu na takav problem prosvetnoj inspekciji a ne da pravdaju nevaspitano ponašanje svoje ćerke i traže podršku za njene nekulturne komentare.
  • Novosadjanin

    26.02.2015 18:37
    OPREZ, klizavo u člancima
    Veoma sam zadovoljan što ovaj portal nema takve uticaje koje ima na primer Blic.
    Intimni prijatelj majke učenice je političar u Pokrajini.
    Otac male, razveden od njene majke je političar u Republici.
    Možete zamisliti igre oko učenice...
    Učenica je zaslužila svaku kaznu, sada, dok ne završi u nekoj pijanki ili saobraćajki kasnije,
    ili mi ne doživimo da nam bude ministarka...
  • Steva-NS

    26.02.2015 18:23
    Došla na red i Karlovačka gimnazija,nadaleko poznata po disciplini,radu,redu,poštovanju profesora ....!Mnogi,koji pišu,ni ne znaju njen istorijat,a toliko neistine i mržnje!Pitanje,da li bi prošli i prvu godinu u njoj!Ugled joj ruše nedostojni i pomena,al na vlasti!Ne mogu reći: oprosti im Bože ...,jer,ako nešto ne znaju (nisu bili tu),neka pitaju!
  • Zamenik pomoćnika referenta za

    26.02.2015 18:22
    Srbija u kapitalizmu
    Iz kojih izvora se ovom gospodinu isplaćuje lični dohodak . Nebi me čudilo da mi neko kaže da je ovo katastrofa od državnog uređenja. Idem da lajem, AV, AV ,AV.
  • 26.02.2015 18:14
    odmah napolje sa direktorom.Sram ga bilo sto radi svoj posao.Trebalo bi dozvoliti ucenicima da nose letvu koju mogu po nahodjenju upotrebiti na profesorima.Koja smo mi banana.Nadam se da su roditelji mlade gospodjice Hane ponosni na svoje cedo.
  • Karlo Martel

    26.02.2015 18:10
    Gnjavite...
    Oho!!! Opet sorosovski anacionalno-kosmopolitsko-"tolerantni" tzv. "aktivisti" pokušavaju da nam drže lekcije o "demokratiji", "građanskom društvu", "pravu na različitost"... Smorili ste, naporni ste do bola... Vaš matori deda-Soros je kancer ove planete... Vi koji ste se NJEMU prodali - nemojte misliti da ćemo se primiti na vaše multi-kulti ljigave bajke... Devojka je jedna nevaspitana tatina ćerčica - kojoj trula, nelegitimna pokrajinska vlada pokušava da omogući da svojim bezobrazlukom teroriše profesorski kadar najstarije srpske gimnazije... Sramota!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna